Wederrechtelijke vrijheidsberoving

AanhoudingLangs deze weg wil ik aangifte doen van een MISDRIJF. Op zaterdag 28 maart 2015 werd ik, JWA Raaijmakers, staande gehouden in het centrum van Eindhoven. Na een vervelend gesprek werd mijn ID gevorderd, naar zeggen van de verbalisant ter vaststelling van mijn identiteit. Het bleek echter al snel dat dezelfde verbalisant dit enkele weken geleden al heeft gecontroleerd.

Indien deze controle ten doel heeft te registreren dan is dit dus duidelijk niet gebeurd. Ook erkent de verbalisant dat hij zich dat goed herinnerde. Ik heb overigens mijn gegevens doorgegeven, op schrift, aan deze verbalisant, maar hij stond erop dat mijn ID getoond werd. Na weigering werd ik aangehouden en overgebracht naar het bureau Mathildelaan voor de nacht. Deze conversatie is vastgelegd in beeld en geluid.

Aan de buitenkant van mijn cel, aan de deurhendel, hing een mapje met een A4 erin. Hierop stond duidelijk mijn identiteit, in alle details. Toch vond een verbalisant het nodig te dreigen mijn inverzekeringstelling te verlengen en mij over te dragen aan de vreemdelingendienst indien ik mijn ID niet zou tonen. Dit alles “ter vaststelling van mijn identiteit”. Het moge duidelijk zijn, aan de hand van de brief op mijn celdeur, dat deze reden een drogreden was en dat mijn identiteit al lang bekend was.

Ik moet dus vaststellen dat de politie mij wederrechtelijk van mijn vrijheid beroofd heeft en misbruik heeft gemaakt van de macht die onze wetgeving aan hen geeft. Ik ben bereid, op eerste verzoek, de filmbeelden over te dragen. U kunt deze ook vinden op:
http://www.mediavrijheid.nl/index.php/2015/03/28/en-de-biker-is-weer-los/

Volledige aangifte

Dit bericht is geplaatst in 1% Foundation. Bookmark de permalink.